Κοινωνική δικτύωση

Το Facebook είναι το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο και χρησιμοποιείται σήμερα από 850 εκατομμύρια  χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες του Facebook έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εικόνες, στιγμές, βίντεο, απόψεις και γενικά ότι διαβάζουν, βλέπουν ή σκέφτονται με ένα κοινωνικό κύκλο που οι ίδιοι χτίζουν. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το Facebook είναι μόνο για προσωπική χρήση.

Πέρα από το ότι το Facebook αποτελεί μία πλατφόρμα που βοηθάει τους χρήστες να έρχονται σε επαφή με τους φίλους, γνωστούς ή συγγενείς τους, το Facebook συνδέει τους χρήστες του Internet με τις επιχειρήσεις.

Αν και όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το Facebook και το Twitter, το YouTube είναι επίσης από τα μεγαλύτερα δίκτυα που ανεβάζει videoclips στο διαδίκτυο συγκεντρώνοντας εκατομμύρια από κόσμο παγκοσμίως. Όταν ξεκίνησε το YouTube το Φεβρουάριο του 2005 ο στόχος του ήταν να παρέχει online ψηφιακά video.

Επαγγελματική χρήση του Youtube
Ανάλογα με την επιχείρηση σας και τους στόχους της, το YouTube μπορεί να σας βοηθήσει στην προβολή των χώρων, των event αλλά και σε πολλές άλλες παρουσιάσεις με στόχο να σας γνωρίσει καλύτερα ο υποψήφιος πελάτης σας και να δημιουργήσετε fans!
Αφήστε τους να μοιράσουν τα video σας, στα υπόλοιπα Social Media με τον πιο εύκολο τρόπο!

Το Twitter είναι μια δωρεάν social network και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας (τα γνωστά ως tweets).

Το μεγαλύτερο site online πωλήσεων και δημοπρασιών. Το πλήθος των χρηστών (αγοραστών και πωλητών) έχουν κάνει το ebay ένα τεράστιο online εμπορικό κέντρο στο οποίο μπορούμε να βρούμε σχεδόν τα πάντα.

Πρόκειται για ένα λογισμικό της Microsoft,  μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ήχο και εικόνα σε πραγματικό χρόνο, δωρεάν, μέσω  του διαδικτύου. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα συνδιασκέψεων, online σεμιναρίων και παρουσιάσεων κ.λπ.  Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων με σχετικά χαμηλό κόστος. Λόγω της κατάργησης του MSN, περιλαμβάνει και έναν Instant Messenger για ανταλλαγή άμεσων γραπτών μηνυμάτων.

Δημιουργία Blog

To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την ονομασία blog, είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως νέα , πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία,τέχνες,γαστρονομία,μόδα,αθλητικά.