Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που διεξάγεται για 19η συνεχή χρονιά και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στις εφαρμογές του Microsoft Office, συγκεκριμένα στο Word, το Excel και το PowerPoint. Η αξιολόγηση γίνεται μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι ίδια εξέταση σε όλο το κόσμο! Οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Τελικό και να διεκδικήσουν το τίτλο του καλύτερου χρήστη των εφαρμογών του Microsoft Office σε όλο τον κόσμο!

Στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist συμμετείχαν 130 χώρες, 12.000 εξεταστικά κέντρα, 400.000 μοναδικοί υποψήφιοι και δόθηκαν 650.000 εξετάσεις

Το Ελληνικό Σκέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “Microsoft Office Specialist” διοργανώνεται από τους φορείς Πιστοποίησης Πληροφορικής ACTA Α.Ε. και ACTA – Infotest.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “Microsoft Office Specialist” απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας δεκατριών (13) έως και είκοσι δύο (22) ετών και διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις.