για παιδια και ενηλικεσ

Προγραμματισμός

 Σε έναν κόσμο που ψηφιοποιείται συνεχώς και με ταχύτητα η απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων και συγκεκριμένα του προγραμματισμού, μπορεί να γίνει το εισιτήριο για πολλές ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής είναι σχεδόν ο διπλάσιος σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους και αυτό είναι μόνο μια ένδειξη για την εργασία στις νέες τεχνολογίες στο μέλλον.

 Σε μερικά χρόνια απο τώρα η γνώση του προγραμματισμού θα είναι πλήρως ενταγμένη σε εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ηλικία στο σχολείο. Το ανθρώπινο δυναμικό στο μέλλον, θα τον έχει ως πυρήνα.

13691885491579517854-128

CSS - HTML - JAVASCRIPT

γΙΝΕ WEB DEVELOPER

JAVASCRIPT – Η No1 ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Η HTML παρέχει τη βασική δομή των ιστοσελίδων, η οποία βελτιώνεται και τροποποιείται από άλλες τεχνολογίες όπως η CSS και η JavaScript. Η CSS χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της παρουσίασης, της μορφοποίησης και της διάταξης μέσα στη ιστοσελίαδα. Η JavaScript χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της συμπεριφοράς διαφορετικών στοιχείων πχ. Η αποστολή των στοιχείων μιας φόρμας στον server, η δημιουργία των cookies, και η δημιουργία των γνωστών μας widgets!  

Η JavaScript χρησιμοποιείται και σε εφαρμογές εκτός ιστοσελίδων — τέτοια παραδείγματα είναι τα έγγραφα PDF, οι εξειδικευμένοι φυλλομετρητές και οι μικρές εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας (desktop widgets). Οι νεότερες εικονικές μηχανές και πλαίσια ανάπτυξης για JavaScript (όπως το Node.js) έχουν επίσης κάνει τη JavaScript πιο δημοφιλή για την ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού στην πλευρά του διακομιστή.

Ξεκινώντας από το μηδέν με πολύ κόπο και λεπτομέρια θα είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ή να τροποποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε την δική μας ιστοσελίδα!

python (1)

PYTHON

ΦΤΙΑΞΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΕΙΡηΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

PYTHON – Η No2 ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Η Python είναι μια ερμηνευμένη γλώσσα υψηλού επιπέδου γενικής χρήσης. Δημιουργήθηκε από τον Guido van Rossum και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991, η φιλοσοφία σχεδίασης της Python τονίζει την αναγνωσιμότητα του κώδικα με τη αξιοσημείωτη χρήση σημαντικών κενών. Οι γλωσσικές κατασκευές και η αντικειμενοστρεφής προσέγγιση στοχεύουν να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να γράψουν έναν σαφή, λογικό κώδικα για μικρά και μεγάλα έργα.

Σε τι πιστοποιούμαι:

Η πιστοποίηση αποδεικνύει ότι ο κάτοχος είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να γράφει συντακτικά σωστό κώδικα Python, να αναγνωρίζει τους τύπους δεδομένων που υποστηρίζει η Python και να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να γράφει Python κώδικα που θα λύσει λογικά ένα δεδομένο πρόβλημα

Scratch_Logo

SCRATCH

μαθε βασικεσ εννοιεσ προγραμματισμου που στο μελλον θα σε οδηγησουν στην επιτυχια

Έχει ως στόχο τη διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού σε παιδιά και εφήβους και να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν παιχνίδια, βίντεο και μουσική. Μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία δράσεων εντός και εκτός του σχολείου ανά τον κόσμο.

Η εστίαση ήταν πάντα στην παιγνιώδη μάθηση, ώστε τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να μπορούν να κάνουν απλά έργα και οι έφηβοι να μπορούν γρήγορα να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Η δημοτικότητα του Scratch στην εκπαίδευση οφείλεται στην ευκολία με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν προγράμματα: οι εντολές και οι δομές δεδομένων είναι απλές και είναι τουλάχιστον μερικά γραμμένες στην καθομιλουμένη, και η δομή του προγράμματος μπορεί να σχεδιαστεί όπως ένα παζλ, με αποσπώμενα κομμάτια κώδικα που μπορούν να μετακινηθούν και προσαρμοστούν μαζί 

MIT App Inventor

Φτιαξε δικο σου παιχνιδι για κινητα

Για τους περισσότερους από εμάς, ο τρόπος λειτουργίας των ψηφιακών εφαρμογών (apps) είναι ένα μυστήριο- αλλά δεν χρειάζεται να είναι! Ξέρατε ότι μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, και να τη δείτε να λειτουργεί;

O σκοπός της ενότητας αυτής είναι να μας εξοικειώσει με τη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του MIT App InventorTM. Η πλατφόρμα αυτή είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο δωρεάν εργαλείο για τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, με πάνω από 6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως. Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα απλό περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού με πλακίδια. Είναι τόσο απλό που ακόμα και παιδιά του Δημοτικού μπορούν να φτιάξουν μέσα σε λίγη ώρα τις δικές τους εφαρμογές!

Με λίγη διάθεση και όρεξη για δοκιμές, ο προγραμματισμός νέων εφαρμογών θα είναι πλέον παιχνιδάκι! Και από εκεί, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες- οι δημιουργίες σας μπορεί να μας αλλάξουν τη ζωή!

Web Design

WordPress

στησε το δικο σου website μονοσ σου

Το WordPress, που σήμερα αποτελεί την πιο δημοφιλή πλατφόρμα,  είναι ένα απλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS content management system ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website. Αρχικά αναπτύχθηκε για την κατασκευή και δημοσίευση μόνο blogs. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων, e-shop, forum και όλων των ειδών sites.

Τα μαθήματα στο «WordPress» απευθύνοωται σε όσους θέλουν μάθουν πως να δημιουργούν μια ιστοσελίδα. Στο τέλος του σεμιναρίου θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα και  να την ανεβάσουν ώστε να είναι δημόσια. Επίσης απευθύνεται σε αυτούς  που  έχουν ήδη μια ιστοσελίδα και θέλουν να την διαμορφώσουν/επεξεργαστούν.

Σχεδιαστικά - Γραφιστικά

PHOTOSHOP

ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ

Από την κυκλοφορία του, το Photoshop έχει τεράστια δημοτικότητα. Είναι ένα πολύπλοκο πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα απλό στη χρήση του . Με μεγάλο αριθμό εργαλείων, μπορείτε όχι μόνο να επεξεργάζεστε εικόνες σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και να δημιουργείτε γιαφικά και εικόνες απο το μηδέν.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Adobe Photoshop;

Είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα  για γραφιστική κάθε είδους, είτε για κάρτες, φόντο, αφίσες, λογότυπα, ιστοσελίδες κ.λπ. Για αυτο κιόλας συνηθίζουμε να αναφερουμε το όνομα του ως “λέξη” που αντιπροσωπεύει επεξεργασία και τροποποίηση σε οποιαδήποτε μορφή εικόνας!!!

Το πρόγραμμα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για να εκτελέσετε εκατοντάδες ενέργειες που σχετίζονται με την εικόνα. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τα πιο χρήσιμα και βασικά εργαλεία που προσφέρει αυτό το ισχυρό πρόγραμμα.

Θεματικές ενότητες

  • Basics
  • Layers
  • Drawing
  • Transformations
  • Selections
  • Brushes
  • Masking
  • Frame tool
  • Smart Objects
  • Adjustment Layers
  • Retouching
  • Bridge and Raw camera
  • Type
  • Save and Export